Susanna Sundberg sjunger Brahms och Bach på julkonserterna

– För mig är det musiken som skapar den rätta julstämningen och jag ser fram emot att få dela med mig av den under julkonserterna på Skäret. Jag har tagit mig friheten att välja ut några av mina absoluta favoritsånger.
Det säger Susanna Sundberg, en av två hyllade operasångare som framträder på årets julkonserter på Skäret, den 3 och den 4 december.

Susanna Sundberg, alt från Stockholm, sjöng i sommarens succéuppsättning av Wagners Den flygande holländaren som lockade över 7 000 besökare till Opera på Skäret. I rollen som Mary gjorde hon sin Skäret-debut, och har tidigare gjort en rad operaroller, bland annat på Kungliga operan och Folkoperan i Stockholm, liksom på Göteborgsoperan.

– Min första sommar på Skäret var väldigt fin på flera plan, både professionellt och personligt. Nu ser jag verkligen fram emot att få komma tillbaka till Skäret i vinterskrud den andra advent. Det kommer att bli en perfekt start på årets julmys, säger Susanna Sundberg.

Bland sångerna som Susanna ska framföra på konserterna märks stycken av bland andra Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach och Gustaf Nordqvist.

På julkonserterna medverkar också en annan av solisterna i Holländaren, danske tenoren Magnus Vigilius. Sångarna ackompanjeras av pianisten Stefan Lindgren och flöjtisten Ann Elkjär.

Julkonserterna börjar klockan 16. Under helgen arrangeras också en julmarknad med lokalt kvalitetshantverk klockan 12-18 och i Operacaféet erbjuds jultallrik (endast förbeställningar) och kaffe och julfika under samma tid.

[bra_button text=’Boka biljett till Julkonsert’ url=’https://www.operapaskaret.se/biljetter/’ target=’_self’ size=’large’ style=’rounded’ color=’blue’]

 

ops19Admin