Ta jultåget till Opera på Skäret

Upplev Bergslagen i vinterskrud, avnjut ett dignande julbord i klassiska restaurangvagnar – och toppa med en stämningsfull julkonsert på Skäret.
Lördag den 3 december avgår det unika operatåget från Stockholm för en heldagsresa med julbord, konsert och julmarknad på programmet.

Operatåget från Stockholm till Opera på Skäret hör till sommarens absoluta höjdpunkter för många. Varje sommar åker ett tusental operaälskare med klassiska veterantåg till världens enda operahus med egen tågstation för en högklassig operaupplevelse. På resan genom det gröna Sommarsverige avnjuts goda måltider, lagade ombord.

Nu är det dags för en resa i en helt annan kulör. Den här gången går resan genom ett vitskrudat vinterland för att uppleva en stämningsfull julkonsert av högsta klass i den vinteruppvärmda Kammarsalen på Opera på Skäret. På konserten bjuds klassiska pärlor i julens tecken av två hyllade operasångare, en pianovirtuos och en förtrollande flöjtist.

På utresan serveras lunch och på hemresan dukas ett dignande julbord upp i restaurangvagnarna.
I resan ingår också ett besök på Opera på Skärets traditionella julmarknad med bland annat lokalt konsthantverk och hemmagjort julgodis.

Pris tågpaket inklusive resa, lunch, julbord, konsert, glögg och julmarknad: 1 995 kronor. Tågpaketet bokas på telefon 0580-711 00.

Operatåget är ett samarbete mellan opera på Skäret och Stockholms Kultursällskap för ånga och järnväg.

ops19Admin