Tack för i år – 8 700 såg Madama Butterfly

Årets uppsättning av Madama Butterfly blev en stor publiksuccé. 8 700 besökare såg de tolv föreställningarna, vilket innebär att 91 procent av platserna i operahuset såldes ut. Det är en beläggning fullt i nivå med publikrekordet från sommaren 2011 då 9 400 besökare såg Carmen – som då spelades hela 13 gånger.

– Det är fantastiskt roligt att så många kom för att se den här uppsättningen av Madama Butterfly. Ett flertal föreställningar har varit mer eller mindre utsålda, och det har skapat en elektrisk atmosfär i salongen. Sammantaget har det varit en underbar sommar med fantastiska sånginsatser och ett makalöst gensvar från publiken, säger Sten Niclasson, Opera på Skärets grundare och vd.

Även kritikerna föll för årets uppsättning. Nerikes Allehanda rubricerade sin recension en musikupplevelse av europeisk toppklass” och Svenska Dagbladet listade Opera på Skäret som etta på tidningens lista över kulturupplevelser under vecka 31.

https://www.operapaskaret.se/kritikerna-hyllar-madama-butterfly/

Nio utsålda operatåg tog över tusen resenärer från Stockholm direkt till operan och ett trettiotal bussgrupper kom från olika håll i landet – flest någonsin. Antalet gäster som valde att äta i Opera på Skärets restaurang var dubbelt så stort som året innan, och i år gick över tusen besökare på operaintroduktion inför föreställningen.

ops_tack_madamabutterfly

ops19Admin