Tionde operafestivalen inleds med tre konserter på Kammarscenen

Opera på Skärets tionde sommaroperafestival inleds med tre sommarkonserter på Kammarscenen. Wienerkonsert, Poetiska klanger – ett konstnärligt möte och Mozart och kärleken.

Först ut, 29 juni, är Wienerkonserten där sopranen Lotta Lindqvist och tenoren Fredrik de Jounge, tillsammans med pianisten Samuel Skönberg, bjuder på operaduetter av Mozart och andra wienerpärlor.

Den 13 juli framför pianovirtuosen och kompositören Stefan Lindgren och Sten Niclasson, baryton, Poetiska klanger – ett konstnärligt möte. På programmet står både egenkomponerad musik och musik av bland andra Ravel och Sibelius.

Mozart och kärleken 20 juli är en Mozartkonsert fylld av romanser och operaduetter. Medverkande sångare är Karin Ingebäck, sopran, och Anders Larsson, baryton.

I sommar kommer även Skärets operacafé, under fyra pubkvällar, att bjuda på levande musik av kända musiker och operasångare. Pubkvällen är ett traditionellt evenemang känt för sin intima miljö och spontana operamusik.

Pris: Sommarkonserter 190 kr, Operacaféets pubkvällar 180 kr

Bokning av biljetter till sommarkonserterna och pubkvällarna sker via Opera på Skärets biljettkontor på telefon 0580-711 00 eller direkt online här.
För mer info om program och medverkande artister: Klicka här

ops19Admin