Tre nya stjärnsolister klara för La Traviata

Jessica Rose Cambio, Dominick Chenes och Pavel Yankovsky gör rollistan i sommarens uppsättning av La Traviata komplett. Med denna trio blir La Traviata operafestivalens mest internationella uppsättning någonsin, med sångare från tio länder och sex svenska debutanter.

– Det är mycket inspirerande att få introducera dessa makalösa sångare för den svenska publiken, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

Två debutanter på den skandinaviska operascenen och en efterlängtad återkomst gör den redan tidigare mycket internationella rollistan komplett.

  • Jessica Rose Cambio, italiensk-amerikansk sopran, har i tio år firat stora triumfer inför operapublik över hela världen, inte minst i rollen som Violetta. I sommar alternerar hon i rollen med Ania Jeruc från Polen.

– Jessica Rose Cambio har en vacker och böjlig sopran med glans och styrka och är en artist som definitivt kan beröra sin publik, säger Sten Niclasson.

  • Dominick Chenes, tenor från USA, ett av de hetaste stjärnskotten på den amerikanska operascenen, gör nu sin skandinaviska debut i rollen som Alfredo, där han alternerar med Won Whi Choi, Sydkorea.

– Dominick Chenes är en lyrisk tenor med både briljans och bredd i rösten, en av de mest lovande unga tenorerna i världen.

  • Pavel Yankovsky, baryton från Vitryssland, gör en efterlängtad comeback efter succén som Figaro i Barberaren i Sevilla på Opera på Skäret 2013. I La Traviata sjunger han rollen som Giorgio Germont i par med Vladis Jansons från Lettland.

Pavel Yankovsky är en av de allra bästa lyrisk-dramatiska barytoner som finns. Hans briljanta höjd och varma klang gör honom till en eminent ”Germont”.

Övriga sångare är Alexander Grove, Storbritannien, Valentin Vasilio, Rumänien, Roger Krebs, Schweiz, samt Sofie Almroth och Marco Stella från Sverige. Den italienske dirigenten Marcello Mottadelli återkommer till Opera på Skäret för att leda Svenska Kammarorkestern, och Opera på Skärets kör. Alexander Niclasson regisserar.

Anton Eriksson, som var kontrakterad för rollen som Giorgio Germont har tvingats tacka nej av personliga skäl.

Läs mer om sångarna.

 

ops19Admin