Två svenska stjärnor och en världstenor klara för jubileumskonserterna

Sommarens jubileumskonserter 27 juli och 3 augusti blir något alldeles extra. De svenska operastjärnorna Matilda Paulsson och Charlotta Larsson kommer till Opera på Skäret liksom den amerikanske världstenoren Roy Cornelius Smith. Sedan tidigare är även de internationella stjärnorna Yana Kleyn, Vazgen Ghazaryan och Ole Jörgen Kristiansen klara.

– Charlotta Larsson är Sveriges kanske främsta Puccini-sångerska och Matilda Paulsson går från klarhet till klarhet och framstår allt mer som en av våra främsta mezzosopraner, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

Charlotta Larsson är en av Sveriges främsta sopraner och har framträtt på samtliga ledande operascener i Skandinavien. Senast i mars i år gjorde hon succé i en Strausskonsert i Berlin med Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin. Charlotta Larsson bor i Grythyttan och är uppvuxen i trakten och har tidigare bland annat sjungit roller i La Traviata, Aida och enaktaren Kappan på Opera på Skäret.
– Det är verkligen roligt att få vara med om tioårsjubileet och att ha fått följa utvecklingen från virkesupplag till dessa fantastiska byggnader med alla konserter och operaföreställningar, säger Charlotta Larsson.

Matilda Paulsson är mezzosopranen som fick sitt stora genombrott 2008 då hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm. 2011 sjöng hon Carmen på Opera på Skäret och är nu tillbaka för jubileumskonserterna.
– Vi ska verkligen försöka förmedla den alldeles speciella stämning som finns på Opera på Skäret, säger Matilda Paulsson.

ops_news_smith

Även den amerikanske världstenoren Roy Cornelius Smith är klar för sommarens jubileumskonserter.
– Det är riktigt roligt. Roy Cornelius Smith är en strålande dramatisk tenor med hela världen som arbetsfält, säger Sten Niclasson.

 

Bokning av biljetter till jubileumskonserterna görs via Opera på Skärets biljettkontor på telefon 0580-711 00 eller direkt online här.

För mer info om program och medverkande artister: Klicka här

ops19Admin