Tyske Michael Balke dirigerar Svenska Kammarorkestern

Den tyske dirigenten Michael Balke leder Svenska Kammarorkestern i Den flygande holländaren i sommar.

Michael Balke är en av Europas skickligaste yngre operadirigenter. Han har stor musikalisk integritet, ypperlig teknik och mångårig erfarenhet som chefsdirigent på Magdeburg Opera, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

När Opera på Skäret sätter upp sin första Wagner-opera är det en landsman till Wagner som ska dirigera orkestern genom den starka och dramatiska handlingen. På Magdeburg opera, där han varit chefsdirigent sedan 2011, har han dirigerat en lång rad  operor, som Elektra, Rosenkavaljeren, Don Carlos, Figaros bröllop, Barberaren i Sevilla, Maria Stuart, Hans och Greta med flera stora verk ur operahistorien. Han gästspelar ofta på andra operahus och har nyligen gjort succé med Glada änkan i Tokyo, dit han också snart återvänder för att dirigera Madama Butterfly.

Svenska Kammarorkestern återvänder till Opera på Skäret. Orkestern har medverkat på sommarfestivalen vid ett flertal tillfällen, senast i La Traviata sommaren 2015. Svenska Kammarorkestern är en av Sveriges mest uppskattade orkestrar, såväl nationellt som internationellt. Under de senaste sjutton åren har man under ledning av chefsdirigenten Thomas Dausgaard skapat ett eget nydanande tonspråk. Orkesterns snabba väg till framgång har gett den en tydlig plats på såväl den nationella som den internationella arenan.

Sedan 2004 har Svenska Kammarorkestern turnerat i Europa och Nordamerika. Turnéhöjdpunkter under de senaste åren är bland annat framträdanden vid London Proms och Salzburg International Festival med Nina Stemme 2010 samt konserter i Toronto, Paris, Baden Baden och flera städer i Spanien.

Bakom produktionen av Den flygande holländaren står ett team där samtliga medverkat vid tidigare produktioner på Opera på Skäret: Sten Niclasson regisserar och Sven Östberg står för scenografin, Anna Kjellsdotter ansvarar för kostymdesign, Robin Karlsson för mask och perukdesign och Kevin Wyn-Jones för ljusdesign.

Läs också:

”DEN FÖRSTA OPERA JAG TÄNKTE PÅ NÄR JAG SÅG BYGGNADEN”

[bra_button text=’Produktionsteam – Den flygande Holländaren’ url=’https://www.operapaskaret.se/konstnarlig-produktion-den-flygande-hollandaren/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’]

 

ops19Admin