Utställning i Örebro konserthus tjuvstartar tioårsjubileum

Opera på Skäret firar tio år med Barberaren i Sevilla och två stjärnspäckade jubileumskonserter i sommar. I Örebro konserthus har jubileet tjuvstartat med en bildutställning med motiv från tidigare år.

– För tio år sedan hade vi ett nedlagt sågverk. Nu har vi en internationellt erkänd sommaroperafestival. Det har varit tio fantastiska år, säger Sten Niclasson, festivalens grundare och konstnärlige ledare.

Opera på Skäret har sedan starten steg för steg utvecklats till Sveriges ledande sommaroperafestival. Konstnärligt har festivalen alltsedan starten hållit en hög, internationell standard, och många av världens stora operasångare har fyllt operahuset vid Ljusnarens strand med skönsång.

Många av operahistoriens mest älskade verk – som Carmen, Aida och La Bohème – har spelats och i år är det dags för den första komiska operan, Rossinis Barberaren i Sevilla.
­
– Det var inte många som trodde på idén från allra första början, men snart vaknade engagemanget i bygden och intresset från publiken. Det är många som med sina arbetsinsatser medverkat till att Opera på Skäret idag är en av sommarens stora musikbegivenheter i Sverige, säger Sten Niclasson.

Fram till slutet av maj kan alla besökare i Örebro konserthus få en bild av Opera på Skärets historia och förhoppningsvis inspireras till ett besök i sommar. www.orebrokonserthus.com

ops19Admin