Wagner, finska toner och italienska arior på Kammarscenen

Beethoven och Wagner, finskt drama och italienska arior – sommarens kammarkonsertserie erbjuder något för alla smaker, allt framfört av högklassiga musiker och sångare.

Opera på Skäret inleder sommaren den 5 juli med konserten ”Ett lyckat arrangemang”, där Trio TAR – Jan Stigmer, violin, Klas Edvall, cello och Bengt-Åke Lundin, piano, spelar stycken av de stora klassiska tonsättarna, som Beethoven Wagner, Schönberg – och Astor Piazzola. Konserten innehåller också ett nykomponerat arrangemang till en av Wagners operaouvertyrer av Bengt-Åke Lundin.

Den 12 juli blir det finska takter i programmet ”När första gången din blick jag såg”. Christine Högnabba, sopran och Stefan Lindgren, piano bjuder på en musikalisk berättelse om den finländska sopranen Maikki Järnefelt-Palmgrens liv och kärlek, om hennes äktenskap med tonsättarna Armas Järnefelt och Selim Palmgren och sångkarriären under belcanto-tidens guldålder. Programmet innehåller också musik av Oscar Merikanto och Jean Sibelius.

Konsertserien avslutas den 19 juli med ett exklusivt gästspel – ”Viva opera” – en hyllning till operakonsten, med arior ur en rad välkända operaverk, bland dem många italienska. Sångare är Omar Kamata, den italienske barytonen som gjorde succé i rollen som Figaro i Opera på Skärets uppsättning av Barberaren i Sevilla 2013, i sällskap av den unga svenska sopranen Åsa Thyllman, som bland annat sjungit i Wagners Valkyrian med Nina Stemme och Bryn Terfel.

 

Alla konserter hålls på Kammarscenen med starttid klockan 16. Biljetter bokas här.

ops19Admin