Så reser du hit – bil, buss & tåg

• Du hittar Opera på Skäret mitt i Bergslagen, mitt emellan Stockholm och Oslo och på bekvämt bilavstånd från många städer i Mellansverige (se kartan).

Paketresor med buss med och utan övernattning arrangeras av många resebyråer runtom i landet.

• Operatåget från Stockholm erbjuder en unik heldagsupplevelse med resa, mat och opera.

• Operabussen tar dig till Skäret tur och retur under en och samma dag. Bussen trafikerar fyra olika sträckor i Sverige. Bussbiljetten ingår inte i ett paket utan köps enskilt.

Paketresor med buss från hela Mellansverige

• Många researrangörer i Mellansverige arrangerar paketresor med buss till Opera på Skäret. I vissa fall är det flerdagarsresor med övernattning och flera attraktioner, men oftast endagsresor med Opera på Skäret som det huvudsakliga målet.

Res med Operabussen tur och retur
– under en och samma dag

Operabussen trafikerar fyra olika sträckor i Sverige och stannar längs ett antal hållplatser på vägen. Med Operabussen reser du bekvämt och bekymmersfritt. Här kan du luta dig tillbaka och njuta av tankarna på den upplevelse du har framför dig eller – om du är på väg hem – precis upplevt.

Operatåget från Stockholm till Skäret

• Sedan många år går resor med veterantåg från Stockholms central direkt till Opera på Skäret, världens enda operahus med egen tågperrong.

• Det är en fascinerande kultur- och naturupplevelse med tågresa genom Sommarsverige, trevliga måltider i tågets klassiska restaurangvagnar och operakonst på högsta nivå. Operahuset i den gamla sågverksmiljön vid sjön Ljusnaren fulländar upplevelsen.

Här bor du bra vid ditt besök

• Söker du logi i samband med ditt besök på Opera på Skäret? Våra logipartners finns i flera väderstreck, så att du som kommer med bil kan hitta boende i olika riktningar från Skäret.

• Många av våra logipartners har någon form av specialerbjudande till Opera på Skärets gäster. De presenteras här i samband med starten för biljettförsäljningen till nästa sommar.

Förgyll ditt besök med mat & dryck

Gör besöket på Opera på Skäret till en helhetsupplevelse. Under ett besök på Skäret spelar naturligtvis operaföreställningen huvudrollen, men det består av så mycket mer. Passa på att njuta av mat och dryck och – inte minst – den enastående miljön.

Parkering

Kommer du med bil finns tillgång till parkering i direkt anslutning till operan. Det finns även möjlighet att övernatta med husvagn/husbil.

Fynda bland hantverk och souvenirer

• I vår butik på Skäret erbjuder vi erbjuder vi ett varierat utbud av hantverk och delikatesser  från norra Bergslagen samt souvenirer, affischer, litteratur och musik – och mycket annat.
• Butiken ligger i direkt anslutning till pausserveringen, nära entréerna till operahuset.
• Den håller öppet före och efter föreställningarna samt i pausen.

HITTA RÄTT PÅ SKÄRET