Ta tåget till operan

Tågpaket inklusive operabiljett, resa Stockholm-Skäret och måltider

Sedan många år går resor med veterantåg från Stockholms central direkt till Opera på Skäret, världens enda operahus med egen tågperrong.

Det är en fascinerande kultur- och naturupplevelse med tågresa genom Sommarsverige, trevliga måltider i tågets klassiska restaurangvagnar och operakonst på högsta nivå. Det säregna operahuset i den gamla sågverksmiljön vid sjön Ljusnaren fulländar upplevelsen.

Utresa sker på morgonen med hemkomst runt midnatt. Preliminär avgångstid är 08.30. Till följd av långa handläggningstider på Trafikverket räknar vi med sena besked om exakta tider för resan.

Tågpaketet inkluderar:

  • resa t o r Stockholm C-Skäret
  • tvårätters lunch
  • trerätters middag
  • operabiljett

Pris: 3 500-3 600 kronor, beroende på vald plats i operahuset.

Vid köp av tågpaket väljer du din plats/dina platser i operahuset – på parketten eller läktaren.

Du väljer inte plats i tåget. Vid köp av två biljetter eller fler erhåller sällskapet platser tillsammans, såväl i personvagn som i restaurangvagn. Information om platserna får du närmare avresan, tillsammans med exakt avgångstid för tåget.

Med operatåget reser du ända fram till Opera på Skäret, vid sjön Ljusnarens strand utanför Kopparberg i Bergslagen. Här, vid Bergslagsbanan, har Opera på Skäret sin alldeles egna perrong, bara ett par minuters promenad från själva operahuset.

Operatåget är ett samarbete mellan Opera på Skäret och SKÅJ (Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg). Du reser och äter i bekväma förstaklassvagnar och klassiska restaurangvagnar från trettiotalet.

Sommaren 2023 blir det femtonde året som operagäster kan ta operatåget till Skäret. Sedan 2007 har över 10 000 gäster valt det här unika sättet att kombinera en reseupplevelse med en storslagen operaupplevelse.

Alla tågpaket slutsålda sommaren 2023

Operatåget är ett samarbete mellan Opera på Skäret och SKÅJ (Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg).