
FÖRGYLL DITT BESÖK MED MAT & DRYCK
• I samband med ditt besök en lördag eller söndag kan du äta lunch före föreställningen.
• Middag serveras i samband med alla föreställningar. På vardagar serveras en tvårätters middag före föreställningen och på helgerna en trerätters efter. Till menyerna finns specialkomponerade vinpaket.
.• Alla måltider måste beställas senast 5 dagar (120 timmar) före ankomst. All dryck beställs på plats.
• I föreställningspausen serveras dryck, lättare kalla rätter och tilltugg. Utbudet i pausserveringen beställs också med fördel i förväg, för att undvika att stå i kö. På plats finns ett begränsat utbud att beställa.
Slipp köer i pausen – gör din beställning hemifrån
• I föreställningspausen, som är ca 45 minuter lång, serveras varma och kalla drycker, lättare kalla rätter, fika och tilltugg.
• Pausmenyn för förbeställning har något för alla, men utbudet för inköp på plats är mer begränsat.
• Genom att förbeställa det du vill ha – senast 120 timmar före din föreställning – går serveringen i pausen fortare och du slipper köa.
Varm & kall dryck
Glas
Vin – 99:-
Mousserande vin – 109:-
Nozeco, mousserande alkoholfritt – 89:-
Starköl – 85:-
Alkoholfri öl – 55:-
Läsk/mineralvatten – 39:-
Flaska
Vin och mousserande 75 cl – 449:-
Nozeco 75cl – 275:-
Lättare rätter
• Charktallrik från Bergslagen 195:-
• Osttallrik från Bergslagen 195:-
• Ost- & charktallrik från Bergslagen 295:- (2 pers)
• Räksmörgås 195:-
Fika
- Kaffe & bakverk 99:-
Lunch á 195:-
I samband med ditt besök en lördag eller söndag kan du äta lunch före föreställningen. Bordsdryck samt kaffe & kaka ingår.
TRERÄTTERS MIDDAG á 695:-
Meny 1 (fisk)
Isad Vichyssoise med champagne toppad med löjrom, västerbottenkrisp & dillolja.
Halstrad röding, sommarsallad på rostad potatis & augustiprimörer, dillpesto, citron- & pepparotskräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Meny 2 (kött)
Isad Vichyssoise med champagne toppad med löjrom, västerbottenkrisp & dillolja.
Svensk majskyckling, sallad på parmesan och rostad persiljepotatis, tryffelkräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Meny 3 (vegetarisk)
Isad Vichyssoise med champagne toppad med tångkaviar, västerbottenkrisp & dillolja.
Potatisbakelse med jordärtskocka, sommarsallad, dillpesto, citruskräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Bordsdryck och kaffe ingår.
VINPAKET á 345:-
2 glas vin + dessertvin


TVÅRÄTTERS MIDDAG á 545:-
Meny 1 (fisk)
Halstrad röding med sommarsallad på rostad potatis & augustiprimörer, dillpesto, citron- & pepparotskräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Meny 2 (kött)
Svensk majskyckling, sallad på parmesan och rostad persiljepotatis, tryffelkräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Meny 3 (vegetarisk)
Potatisbakelse med jordärtskocka, sommarsallad, dillpesto, citruskräm.
Vit chokladmousse smaksatt med Bergslagshonung, hallon- & blåbärskompott, mandelflarn.
Bordsdryck och kaffe ingår.
VINPAKET á 245:-
1 glas vin + dessertvin


Färdkost till hemresan
Behöver du något ätbart på hemresan på bussen, i tåget eller i bilen? Då kan du köpa vår färdkost för 129:-
• Matig ciabatta med salami och brie • Snacks • Dryck: Duvfemåla Lingon
Vegetariskt/veganskt alternativ:
• Matig ciabatta med grönsaker och brie • Snacks • Dryck: Duvfemåla Lingon
Du köper den senast 120 timmar (5 dygn) i förväg och hämtar den i restaurangen efter föreställningen.
Åker du vår transferbuss till Kopparberg station levereras den till bussen.

HANS PASSION – ATT GÖRA DET BÄSTA AV SÄSONGENS RÅVAROR
Opera på Skäret slår ett slag för svensk mat och utvalda råvaror från Bergslagen. Med specialiteter från bygden och råvaror från lokala leverantörer erbjuder restaurangen i sommar nya, säsongsbetonade menyer.
I köket härskar David Sahlin, en urkopparbergare som arbetat på en lång rad restauranger i framför allt Stockholm och London, innan han nu vänt åter till hembygden. Hans matfilosofi bygger på att använda lokalt och hållbart producerade råvaror och komponera sina menyer efter säsong.
David är född och uppvuxen i bara ett par kilometer ifrån sågverket som för tjugo år sedan utvecklades till Opera på Skäret. Efter gymnasiet och kockutbildning i Örebro flyttade han till London. och sedermera till Stockholm – innan han för ett år sedan återvände till hembygden. David lyfter helst fram det lokala och arbetar efter säsong i sin matlagning. Kvaliteten och ursprunget är nyckeln i den meny han i år presenterar på Opera på Skäret.
Bland våra leverantörer märks Bäcktorps gård, som producerar nötkött från KRAV-certifierad, ekologisk uppfödning. Från Ställbergs rökeri hämtas rökt regnbåge och röding och till ostbrickan bidrar inte minst välrenommerade Bredsjö Mjölkfår utanför Hällefors. Majskyckling och grönsaker på menyn är också uteslutande svenska.