Förgyll ditt besök med mat & dryck

Meny för 2024 kommer inom kort

HANS PASSION – ATT GÖRA DET BÄSTA AV SÄSONGENS RÅVAROR

Opera på Skäret slår ett slag för svensk mat och utvalda råvaror från Bergslagen. Med specialiteter från bygden och råvaror från lokala leverantörer erbjuder restaurangen i sommar nya, säsongsbetonade menyer.

I köket härskar David Sahlin, en urkopparbergare som arbetat på en lång rad restauranger i framför allt Stockholm och London, innan han nu vänt åter till hembygden. Hans matfilosofi bygger på att använda lokalt och hållbart producerade råvaror och komponera sina menyer efter säsong.

David är född och uppvuxen i bara ett par kilometer ifrån sågverket som för tjugo år sedan utvecklades till Opera på Skäret. Efter gymnasiet och kockutbildning i Örebro flyttade han till London. och sedermera till Stockholm – innan han för ett år sedan återvände till hembygden. David lyfter helst fram det lokala och arbetar efter säsong i sin matlagning. Kvaliteten och ursprunget är nyckeln i den meny han i år presenterar på Opera på Skäret.

Bland våra leverantörer märks Bäcktorps gård, som producerar nötkött från KRAV-certifierad, ekologisk uppfödning. Från Ställbergs rökeri hämtas rökt regnbåge och röding och till ostbrickan bidrar inte minst välrenommerade Bredsjö Mjölkfår utanför Hällefors. Majskyckling och grönsaker på menyn är också uteslutande svenska.