Förgyll ditt besök med mat & dryck
Gör besöket på Opera på Skäret till en helhetsupplevelse. Under ett besök på Skäret spelar naturligtvis operaföreställningen huvudrollen, men det består av så mycket mer. Passa på att njuta av mat och dryck och – inte minst – den enastående miljön.
Detaljerad information om mat- och dryckesupplägget sommaren 2025 publiceras längre fram.
Före & Efter föreställningen
Njut av vår Operameny eller – om man hellre vill – något lite enklare att äta eller dricka.
Pausservering
Ta något litet att äta eller dricka samtidigt som du låter intrycken efter första akten sakta smälta in.
Lunch
För den som kanske bara har vägarna förbi serverar vi även lunch. Välkommen!
Operapubmeny
Njut av ett glas med något gott i och kanske även något att äta medan du, på bara några meters avstånd lyssnar på operamusik i liveformat.
HANS PASSION – ATT GÖRA DET BÄSTA AV SÄSONGENS RÅVAROR
Opera på Skäret slår ett slag för svensk mat och utvalda råvaror från Bergslagen. Med specialiteter från bygden och råvaror från lokala leverantörer erbjuder restaurangen säsongsbetonade menyer.
David Sahlin ansvarar för köket och är en urkopparbergare som arbetat på en lång rad restauranger i framför allt Stockholm och London, innan han vänt åter till hembygden. Kvalitet och ursprung är nyckelord i den meny han presenterar på Opera på Skäret.
Bland leverantörerna märks Bäcktorps gård, som producerar nötkött från KRAV-certifierad ekologisk uppfödning. Från Ställbergs rökeri hämtas rökt regnbåge och röding och till ostbrickan bidrar inte minst välrenommerade Bredsjö Mjölkfår utanför Hällefors. Majskycklingen och grönsakerna är också uteslutande svenska.