Under tre dagar hade Opera på Skäret-juryn det stora nöjet att avnjuta fantastiska insatser från alla de sångare och sångerskor som kom från hela världen för att provsjunga inför sommarens uppsättning av Norma. Av totalt 500 sökande hade 200 av dessa kallats till provsjungning. En efter en visade de inte bara prov på stor talang, utan också på sin stora passion för operakonsten som i form av hårt arbete och ändlösa förberedelser utmynnade i ljuvlig operakonst, under några minuters audition då de gav sitt allt.

– Det är en lika stor glädje och ynnest varje år att möta så många talangfulla operasångare. Jag känner mig ödmjuk inför det faktum att så många sångare och sångerskor från hela världen söker sig till oss för att göra audition – och detta i hopp om att få framträda i ett mycket säreget operahus, ett före detta sågverk, i svenska Bergslagen under den period på året då de flesta av oss faktiskt brukar ta semester, säger Alexander Nicklasson, konstnärlig ledare på Opera på Skäret.

Opera på Skäret riktar ett stort varmt tack till alla de som sökte till 2024 års operauppsättning Norma.  Tack för er tid, ert engagemang och för allt ni gör för operakonsten!