Boka intervjuer

Katarina Jansson
Kommunikations- och marknadsansvarig
Opera på Skäret
Mob: 0701-82 77 98
E-post: katarina.jansson@operapaskaret.se

Ladda ned Pressmaterial

Innehåller text, bilder, filmklipp och ljudklipp.

Opera på Skäret presenterar årets solister i sommarens uppsättning av Norma.

Tid: Onsdag den 20 mars, kl.10.00-10-30.
Anmälan: Anmäl dig gärna i förväg till katarina.jansson@operapaskaret.se, dock ej obligatoriskt.

Presskonferensen pågår i ca: 30 minuter. Direkt efter pressträffen, mellan kl.10.30-12.00, kommer det att finnas möjlighet att göra enskilda intervjuer via Zoom med de medverkande samt med några av de andra solisterna. Maila katarina.jansson@operapaskaret.se för bokning av intervjutid. Boka gärna så snart som möjligt.

I sommar är det återigen dags för operasångare från hela världen att ta plats på scen i det säregna operahuset, ett före detta sågverk med en numera världsberömd akustik, i svenska Bergslagen. Den 20 mars presenterar vi samtliga solister och berättar även om uppsättningen av Norma, en opera som är sprungen av ur den italienska bel canto-traditionen och den mest spelade operan av Vincenzo Bellini.

Medverkande vid pressträffen:

  • Sven Niclasson, vd och grundare 
  • Alexander Niclasson, konstnärlig ledare och även regissör för uppsättningen av Norma 
  • Sven Östberg, scenograf
  • Två huvudrollsinnehavare som framför arior från operan Norma

Opera på Skäret drivs av Kulturcentrum Ljusnarsberg, en ideell stiftelse vars mål är att skapa en internationell operafestival på Skäret samt att medverka till utvecklingen av kommunens och regionens kulturliv. Opera på Skäret samarbetar med Ljusnarsbergs kommun, Regionförbundet, Länsmusiken, Länsteatern och Musikhögskolan i Örebro samt Bergslagens sparbanksstiftelse. Projektet stöds också av privata sponsorer som The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.